MI za IM - Nezavisna lista mladih za Imotski i Imotsku krajinu, s političko-društvenim djelovanjem počela je u travnju 2013., nekih mjesec dana uoči nama prvih lokalnih izbora. Bili smo nezadovoljni stanjem u gradu i okolici i odlučili postati predstavnici žitelja u Gradskom vijeću, koji do tada praktički ništa o načinu upravljanja i trošenju njihova novca kao poreznih i prireznih obveznika, nisu znali.

Stoga smo na prvo mjesto i cilj tada stavili transparentnost i otvaranje administracije javnosti. Na izborima smo uspjeli u naumu i ušli u predstavničko tijelo, s 1 vijećnikom i gotovo 10% / 500 glasova.

Protekle 4 godine o svemu bitnome naše sumještane stalno smo informirali te poduzimali mnoge akcije koje su sprječavale loše ponašanje upravljačkih struktura. To nam je činiti i dalje. Sada su pred nama novi izazovi.

U međuvremenu zbog formalnih razloga registrirali smo se kao politička stranka, čime smo postali prva politička stranka osnovana i sa sjedištem u Imotskom.

Na skorim svibanjskim izborima opet izlazimo samostalno, s našom Nezavisnom listom MIzaIM-a za Gradsko vijeće i našim kandidatom za gradonačelnika. Uz potporu sugrađana, očekujemo puno bolji rezultat nego prije 4 godine. S inicijalnih dvadesetak ljudi narasli smo na dvjestotinjak, a nezavisna priča proširila se i izvan grada, diljem Imotske krajine te sada platformski pokrivamo i općine-Proložac, Podbablje, Zagvozd i Zmijavce.